Go to navigation
It is currently Sun Dec 11, 2016 4:18 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 1:29 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 18, 2010 12:54 pm
Posts: 16
Can anybody help with the following quesstion?

Aidian 's car uses 70% of a full tank of petrol in travelling 560 Km. How far can it travel on the remaining petrol in the tank?


Last edited by 3Boysbarnetmum on Mon Jan 10, 2011 2:08 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 1:36 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 07, 2011 12:56 pm
Posts: 83
168 miles


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 1:37 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 07, 2011 12:56 pm
Posts: 83
kilometres rather! 10% gives 56 k so multiply by 3 to give 168


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 1:44 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 07, 2011 12:56 pm
Posts: 83
Apologies - I have given you the wrong answer! Will post back.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 1:51 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 18, 2010 12:54 pm
Posts: 16
Another challenging question:
Jim , John and Nick go into a shop and each shop and spend the same amount. Next , Paul goes in and spends the same amount as the first three put together. Finally, Neil goes in and spends the same amount as the first put together. In all, the five of them spent £96. How much did Jim spend in the shop?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 1:58 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 18, 2010 12:54 pm
Posts: 16
Another one:

At the supermarket, a tower of tins of beans is made up so that at each level there is one less tin than in the level below. Each tin is 10 cm high and the tower consists of 28 tins in total. What is the height of the tower?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 2:04 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 07, 2011 12:56 pm
Posts: 83
If Jim spent £10.66, that would give an answer of £95.94 - does that count as being £96 ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 2:04 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 18, 2007 2:32 pm
Posts: 6966
Location: East Kent
1st one

I always look for number relationships, the actual arithmetic in questions is usually not that complicated.. ( the 7 and 560 in this case - I know 7x8 = 56)

70% = 7/10

so if 7/10 =560

1/10 = 560/7 = 80.

he can therefore travel 80km on 1/10 of a tank.

there are 3/10 left in the tank so he can travel 3x80km = 240 km


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 2:15 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 18, 2007 2:32 pm
Posts: 6966
Location: East Kent
did neil spend the same as the first 4 put together?

if so

call the amount jim , john and nick spent each £a

so Paul spends 3a

neil spends 3a +3a = 6a

96/6 = 16 so Jim spent £16 ( I think!)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 10, 2011 2:17 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 31, 2009 3:04 pm
Posts: 376
Is the tower 70cm high? Done by trial and error the bottom row being 7 tins


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
CALL 020 8204 5060
   
Privacy Policy | Refund Policy | Disclaimer | Copyright © 2004 – 2016