It is currently Sat Jan 20, 2018 9:23 am

 All times are UTC

 Page 1 of 1 [ 4 posts ]
 Print view Previous topic | Next topic
Author Message
 Post subject: BOND Third papersPosted: Thu Nov 11, 2010 9:07 am

Joined: Wed Jul 07, 2010 11:03 am
Posts: 48

Find the length of a queue of 21 cars (each car is 4 m long).
There is a space of 1 m between each pair of cars.

Answer given is 104 m

I only got 94 m:
21 cars x 4m = 84m
10 spaces x 1m = 10m

10m+84m =94m

Why is 104m , I have no idea., please could you have a look into this.

Top

 Post subject: Re: BOND Third papersPosted: Thu Nov 11, 2010 9:18 am

Joined: Wed Apr 28, 2010 11:19 am
Posts: 294
I think the question means there is a 1m space between each car and the next one -
car : 1m : car : 1m : car etc...
that would create 20 x 1m spaces not 10.
It can't be a 1m space after 2 cars as that would require an even number of cars and there are 21 in all.

So 21 cars = 84m plus 20m spaces = 104m

hth

Top

 Post subject: Re: BOND Third papersPosted: Thu Nov 11, 2010 9:27 am

Joined: Tue Mar 04, 2008 11:55 am
Posts: 38
There are 21 cars, each 4m long, so 21x4m = 84 m gives the total length of the cars.

Then you have to work out the total length of the gaps between the cars, which is
20x 1m, giving 20m.

(The number of gaps between the cars = number of cars -1, so 21-1=20, i.e., 20 gaps. If in doubt, always try these things with small numbers first. For example, if there were 2 cars, there would be 1 gap. If there were 3 cars, there would be 2 gaps, so there is always one less gap than the number of cars.)

The total length of the cars plus the total length of the gaps gives the length of the queue of 21 cars, so
84m + 20m = 104m.

I hope this helps.

I see Chicko-mum has already answered, but it took me a while to write the post so I'll going to post it anyway.

Top

 Post subject: Re: BOND Third papersPosted: Thu Nov 11, 2010 9:46 am

Joined: Wed Jul 07, 2010 11:03 am
Posts: 48
Thank you for your replies, Yes, they must mean space between each car rather then between each pair of cars.

Top

 Display posts from previous: All posts1 day7 days2 weeks1 month3 months6 months1 year Sort by AuthorPost timeSubject AscendingDescending
 Page 1 of 1 [ 4 posts ]

 All times are UTC

#### Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 You cannot post new topics in this forumYou cannot reply to topics in this forumYou cannot edit your posts in this forumYou cannot delete your posts in this forumYou cannot post attachments in this forum

Search for:
 Jump to:  Select a forum ------------------ FORUM RULES    Forum Rules and FAQs 11 PLUS SUBJECTS    VERBAL REASONING    MATHS    ENGLISH    NON-VERBAL REASONING    CEM 11 Plus GENERAL    GENERAL 11 PLUS TOPICS    11 PLUS APPEALS    11 PLUS TUTORS    INDEPENDENT SCHOOLS    11 PLUS CDs/SOFTWARE    11 PLUS TIPS    PRIMARY    SEN and the 11 PLUS    EVERYTHING ELSE .... 11 PLUS REGIONS    Berkshire    Bexley and Bromley    Birmingham, Walsall, Wolverhampton and Wrekin    Buckinghamshire    Devon    Dorset    Essex    Essex - Redbridge    Gloucestershire    Hertfordshire (South West)    Hertfordshire (Other and North London)    Kent    Lancashire & Cumbria    Lincolnshire    Medway    Northern Ireland    Surrey (Sutton, Kingston and Wandsworth)    Trafford    Warwickshire    Wiltshire    Wirral    Yorkshire BEYOND 11 PLUS    Beyond 11 Plus - General    GCSEs    6th Form    University