Which statement is true ?
On our last school trip, nobody was allowed to bring more than £20 pocket money.
Kyle bought twice as much money as George, but 10% less than Nilanni.
George has £5 more than Alex, who had £3 more than Tharani.
Nilanni bought the maximum amount
A. Tharanni bought the most money
B. Kyle brought £19
C. George brough £19
D. Alex brought £4
E. Tharanni brought £3
Please can someone tell me how to explain this one !
DC thinks answer is option D and has following logic.
Option A is elimated as Tharani has less than even Alex.
No body is allowed to bring more than £20. So option B is eliminated.
George had less than Kyle. So option C is eliminated.
Working back, option E is eliminated. as 3+3+5=11*2=22 where-as 20 is max.
So left with option D and the proof is in working back.
Alex 4 which could be 3+1
George which is 4+5=9
Kyle which is 9*2=18 which is 90% of £20 Nilanni could bring and we know Nilanni brought the maximum amount.
Hope I have been able to correctly describe DC logic and that this is the correct answer.